A kabinet nem kapott bizonyítékokat az amerikai beutazási tilalom ügyében

A magyar kormány nem kapott olyan dokumentumot, amely bizonyítékokat tartalmazna az amerikai beutazási tilalom ügyében - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője a Heti Válasz friss számában megjelent interjújában arról beszélt, az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás.

André Goodfriend a lap kérdésére, hogy vannak-e bizonyítékaik, azt mondta: "azok a bizonyítékaink vannak, amelyeket megkapott a magyar kormány is".

Arra a kérdésre, hogy arra a két lapra gondol-e, amelyet átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, azt válaszolta, hogy "nem, az a két papírlap nem bizonyíték". Azt is közölte: magyar állampolgárok és cégek is adtak információt a magyar hatóságoknak az adóhatóságon belüli csalásokról.

Kovács Zoltán sajtótájékoztatóján kérdésre úgy reagált: ha valaki vádol, akkor mondja meg, mivel és csatolja a bizonyítékokat.
Magyarország jogállam, "egy szövetségestől és baráttól főleg elvárjuk, hogy ilyen ügyekben teljesen tisztán, egyértelműen és felelősen nyilvánuljon meg. Ez mind a mai napig nem történt meg" - közölte a kormányszóvivő.

"Az a fecni nem több, mint egy fecni, azon nincsenek bizonyítékok" - mondta arról a dokumentumról, amelyet az amerikai nagykövetség egy munkatársa adott át korábban a magyar félnek a beutazási tilalmakkal kapcsolatban. Kovács Zoltán kijelentette: "más olyan dokumentumról, amelyben bizonyítékok lennének, nincs tudomásunk", ilyet a magyar kormány a mai napig nem kapott.