Springsteen és Chris Martin ugrottak be Bono helyére

Bruce Springsteen és a Coldplay együttes frontembere, Chris Martin ugrottak be a biciklis balesetéből lábadozó Bono helyére azon a New York-i jótékonysági koncerten, amelyet a U2 zenekar rendezett az AIDS-világnap alkalmából.

Martin és Springsteen egymást váltva csatlakoztak az ír rockegyüttes többi tagjához - Adam Claytonhoz, The Edge-hez és Larry Mullen Jr-hoz -, hogy a banda legismertebb számaival örvendeztessék meg a Times Square-en összegyűlt tömeget.

A hétfő esti koncertet megnyitó Bill Clinton volt amerikai elnök elmondta, hogy a jelenleg Írországban lábadozó Bono e-mailben kérte fel a show felvezetésére.

"Idén fordult elő először, hogy több embernél alkalmaztak életmentő gyógyszeres kezelést, mint ahánynál AIDS-et diagnosztizáltak. Véget vethetünk az AIDS-nek, de mindannyiunknak ki kell vennünk a részünket a tennivalókból" - mondta Clinton.

A Manhattan szívében megrendezett U2 Minus 1 - Live In New York Tonight elnevezésű koncert a U2 Beautiful Day című slágerével kezdődött, Chris Martin közreműködésével. A beállások között a több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött AIDS-járvánnyal kapcsolatos információkat, üzeneteket osztottak meg a tömeggel.

Carrie Underwood két szám erejéig lépett színpadra, majd a rapper Kanye West szórakoztatta a közönséget, mielőtt a U2 visszatért a színpadra ezúttal Springsteennel az élen.

Bono november közepén sérült meg a New York-i Central Parkban, amikor megpróbált kikerülni egy másik kerékpárost. A U2 együttes 54 éves frontemberének az arca, a bal lapockája és a bal karja is megsérült. Több órás műtétre volt szüksége, amely során három fémlemezzel és tizennyolc csavarral rögzítették a felkarját. Bonónak intenzív terápiára van szüksége, de várhatóan teljesen fel fog épülni.