A gyermekéhezésre hívta fel a figyelmet az UNICEF

Apró harangokkal és közös korcsolyázással hívták fel a figyelmet a gyermekéhezés problémájára Budapesten. Az UNICEF jótékonysági rendezvényéhez a közmédia műsorvezetői is csatlakoztak. A közös adománygyűjtésből befolyt összeget a kicsik mindennapi ellátására fordítják majd.

Kétezer apró csengőt akasztottak az egyik budapesti jégpálya fölé. Alattuk több tucat kisgyermek korcsolyázott. Az ő nyakukban is hasonló csengők lógtak. A kicsik is tudták: fontos célért korcsolyáznak. Az UNICEF Magyar Bizottsága ugyanis ezzel az akcióval hívta fel a figyelmet a gyermekéhezésre. A korcsolyapályán ott voltak az MTVA műsorvezetői is, mert a közmédia is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Nekem is van három gyerekem, számunkra olyan természetes, hogy a gyerekek jól vannak, egészségesek, felnőnek. Egyszerűen döbbenetes az a szám, hogy a világon öt másodpercenként meghal egy gyerek, nem? – tette fel a kérdést Gundel Takács Gábor.

Az UNICEF adatai szerint ugyanis a világon minden ötödik másodpercben életét veszti egy gyermek, ami azt jelenti, hogy naponta 17 ezer gyermek hal meg. Az UNICEF Magyar Bizottsága azért kezdett adománygyűjtésbe, hogy minél több gyermek életét megmentsék.

Ötszáz forintért lehet egy kis harangot megvenni. Annyiért egy gyermeket egy egész napon át tudunk táplálni. Úgyhogy ötszáz forintból életet lehet menteni és hangot lehet adni a gyermekeknek – hangsúlyozta Denks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság ügyvezető igazgatója.

A figyelemfelhívó rendezvényt az egyik budapesti pláza jégteraszán tartották. Az üzletközpont egymillió forinttal is támogatta a kezdeményezést.

Elsősorban a gyerekekről van szó, akiknek jobb életet szeretnénk. Ha ezzel a kis adománnyal egy gyereknek ezt biztosítani tudjuk, akkor már megérte – emelte ki Voith Kinga, az Aréna Pláza marketing menedzsere.

A következő hetekben bárki vásárolhat az UNICEF-től ilyen kis harangot. A szervezet egy darab árából egy teljes napon keresztül tud táplálni egy kisgyermeket. A befolyó összeg egy részét életmentő akciókra is költik.