Vasárnap német tematikus napot tart a közmédia

Vendégségben Németország címmel tematikus napot tart a közmédia november 30-án, vasárnap. Az egész napos műsorfolyamban a nézők és hallgatók megismerhetik Németország kulturális és gazdasági értékeit, és számos exkluzív interjút is láthatnak.

A nézők az 1975 óta Németországban élő magyar zenésszel, Leslie Mándokival is találkozhatnak majd, aki a magyar-német kapcsolatokról és a zenéről mesél. A Krónikának úgy fogalmazott: mi mindannyian Bartók Béla gyermekei vagyunk, mindannyian a magyar irodalmon nőttünk fel, Petőfivel kezdtük az életünket.
Kossuth Rádió, Krónika

A műsor készítői a tematikus nappal azt szeretnék elérni, hogy mindenki egy kicsit jobban megismerje a két ország történelmét.

Wolf-Nagy Tünde, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője arról tájékoztatott, hogy szó lesz a svábokról, a gasztronómiáról, a kitelepítésekről, tradicionális famíliákról, és olyanokról is, akiknek sváb gyökereik vannak.

Az M1, a Duna és a Duna World mellett vasárnap a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió kínálatában is kiemelt helyet kapnak majd a német témák.