Konferencia az elköteleződés dilemmáiról

Az elköteleződés dilemmáiról tart konferenciát neves előadók részvételével a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium pénteken Budapesten.

Feledy Botond, a szakkollégium vezetője az MTI-nek elmondta: a rendezvény célja, hogy személyes példákon keresztül világítsa meg az életútkeresés és a társadalmi felelősségvállalás dilemmáit. A konferencia előadói azt vizsgálják, hogyan egyeztethető össze a hivatástudat a 21. századi munkaerő-piaci elvárásokkal - tette hozzá.

A szakkollégium vezetője ismertette, hogy a szimpózium előadói között szerepel Lackfi János költő, műfordító, Mérő László matematikus, pszichológus, Hankiss Elemér szociológus, Schäffer Erzsébet Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Kukorelli István alkotmányjogász, Kürti Sándor Széchenyi-díjas vállalkozó és Jókai Anna Kossuth-díjas író.

A Szent Ignác Szakkollégiumot 1990-ben alapították, és 2000-ben lett fenntartója a jezsuita rend. Célja, hogy kiemelkedően tehetséges egyetemi hallgatóknak teremtsen olyan környezetet, amelyben nemcsak szakmailag fejlődhetnek, hanem egy értékközpontú, a társadalmi felelősséget is szem előtt tartó keresztény értelmiség tagjaivá is válhatnak. Az intézményben jelenleg több mint hatvan fiatal tanul.