Már laboratóriumban vannak a csokimikulások

A karácsonyi termékkört már ellenőrzi az élelmiszer-biztonságért felelős hatóság. A szaloncukrok és a csokimikulások már a laboratóriumokban vannak, és hamarosan követik azokat a bejglik és a húsok.

Egy mellékhelyiségben további feldolgozásra előkészített birkahúst találtak a hatóságok egy kőbányai akció során, továbbá ismeretlen eredetű tofura, csírára is bukkantak, de a legelképesztőbb eset a legutóbbi razzia során az volt, hogy Csehországból egy férfi gyümölcsösrekeszekben hozott be több száz kilogramm halat, az állatok azonban az út során elpusztultak – mondta dr. Brandenburg Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága vezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

Mint mondta: az ellenőrzés helyszíne a távol-keleti üzletközpontokat egyesítő telep volt, ahol feketén foglalkoztatott személyeket állítottak elő, és műszaki cikkeket is lefoglaltak.

Az igazgató elmondta azt is: kiemelt ellenőrzés alá kerül a karácsonyi termékkör. A szaloncukrok és a csokimikulások már a laboratóriumokban vannak, és a húsok, bejglik ellenőrzésére is hamarosan sor kerül.

Felhívta a figyelmet arra: élelmiszert csak biztos forrásból vásároljunk.