Magna Cum Laude-koncert az Arénában

Fennállása 15. évfordulóját és friss stúdióalbuma, a Köszönet megjelenését is ünnepli a zenekar december 29-én.

Fennállása 15. évfordulóját és friss stúdióalbuma, a Köszönet megjelenését egyaránt ünnepli a Magna Cum Laude december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában egy nagyszabású koncerttel.

A Magna Cum Laude 1999 szeptemberében alakult gyulai zeneszerető barátokból. A csapat már első kislemezeivel berobbant a köztudatba, napjainkban az egyik legnépszerűbb koncertzenekarnak számít - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.
Az eddigi tizenöt év során született hét stúdióalbum (Hangolj át - 2003, Minden állomás - 2006, Magnatofon - 2007, 999 - 2009, Csak ülünk és zenélünk - 2010, Belső égés - 2011, Köszönet - 2014), egy koncertlemez (Jubileum - 2009), voltak tagcserék, készültek klipek és a zenekar több száz koncertet adott. A Mező Misi (ének), Szabó Tibor (gitár), Kara Mihály (basszusgitár) által alkotott eredeti trió mellett az évek során Lesták Márton billentyűs és Török Máté dobos lett az állandó kiegészítő.
Az idei jubileumi évben, november elején jelent meg a hetedik stúdióalbum Köszönet címmel. Az anyag kiforrott és érzelmes, tükrözi a zenekar erejét, ötletgazdagságát, és lendületesebb, mint a korábbi munkák. A születésnapi koncerten a Sportarénában december 29-én az új dalok mellett a másfél évtized nagy slágerei is elhangzanak, köztük a Minden állomás, az Átkozott nők, a Színezd újra, a Túl későn, a Visszhang, a Főnököm, a Pálinkadal vagy a Vidéki sanzon.
A Magna Cum Laude-koncert díszlet- és látványterveit Kentaur készíti.

bgu pdm