Jobbik: a tartozások rendezéséig ne indulhassanak választáson "bizniszpártok" és jelöltjeik

A Jobbik azt javasolja, hogy amíg a "bizniszpártok" nem rendezik az adóhatósággal szembeni tartozásaikat, addig se ők, se jelöltjeik ne indulhassanak választáson.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerdán sajtóhírekre utalva azt mondta az MTI-nek, hogy a "kamupártok" 2,1 milliárd forintnyi büntetést halmoztak fel és több mint 300 milliót nem fizettek meg a felvett ajánlóívek után. Felidézte, hogy az új választási törvény vitájában valamennyi ellenzéki párt felhívta a figyelmet az anomáliákra, a történtekért szerinte kizárólag a kormánypártok felelősek. Ellenzéki pártokkal lehet vitatkozni, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) követeléseivel már kevésbé - mondta.

Az ellenzéki párt szóvivője annak is hangot adott: szerintük az egész választási rendszert "a kukába kell dobni" és újat alkotni, mert jelenleg országosan csak az nyerhet, aki rendelkezik illegális listákkal, a tömeges szállításhoz szükséges erőforrásokkal és annyi pénzzel, hogy "kilóra embertömegeket tudjon megvásárolni a szavazatért".