Az Android védelem tesztgyőztese

Független teszten, a PC Security Labs próbáján végzett az első helyen a Kaspersky Internet Security for Android. A novemberi eredmények szerint sikeresen felismerte a fenyegetések 99,959 százalékát, és egyetlen téves riasztást sem adott.

A tesztelést az Android 4.x-es változatait futtató mobil eszközökön végezték. Először malware mintákat és legális alkalmazásokat másoltak az eszközök SD-kártyájára, majd telepítették a tesztelt biztonsági terméket és frissítették azt a legújabb verziójára. Ezt követően a tesztelők elindították a szkennelési funkciót, ha a biztonsági termék rendelkezett ilyennel, vagy manuálisan telepítették a mintaalkalmazásokat, ha a biztonsági termék csak az automatikus szkennelést támogatta. A tesztelés során az összes helyes malware-észlelést és az összes hibás riasztást rögzítették. Ezeket az adatokat használták a végső tesztsorrend kiszámításához.

Android virusirtok tesztje 2014 november PC Security Labs

Forrás: PC Security Labs



Összesen 13, különböző fejlesztőktől származó termék vett részt a kutatásban. A Kaspersky Internet Security for Android 2435 minta közül 2434-et felismert, és nem akadályozta meg egyetlen legális alkalmazás telepítését sem. A második legjobb eredményt elérő riválisa csak 2422 rosszindulatú alkalmazást volt képes felismerni, és két téves riasztást is adott. Végeredményben a Kaspersky Lab terméke 0,693 ponttal előzte meg a második helyezettet, 99,959 pontot érve el a lehetséges 100-ból.

Az androidos eszközöket célzó fenyegetések egyre változatosabbá és intenzívebbé váltak az elmúlt hónapokban. Az Interpol-lal együttműködésben végzett legújabb Mobil kiberfenyegetések kutatás szerint a Kaspersky androidos megoldásait használók 3 millió 400 ezer fenyegetéssel szembesültek egy 12 hónapos időszak során. Védelem hiányában ezek 59 százaléka végződhetett volna pénzlopással.