Hátha nem tolvaj kaparintja meg a mobilt

Ha jó szándékú ember kezébe kerül a gondatlanul elhagyott mobil, egyszerű beállítással tehetjük lehetővé a jó szándékúaknak, hogy értesítsenek bennünket.

Szinte minden okostelefonon meg lehet jeleníteni a záróképernyőn a tulajdonos adatait. Ezt a lehetőséget kissé módosítva, anonimitásunk megőrzésével kell felhasználni. Némi türelemmel előkereshetjük a mobil Beállítások menüjében a megfelelő opciót, amire többnyire a Biztonság/Tulajdonosi adatok, vagy Samsung készülékekben például a zárolt képernyő widgetei környékén lehet lelni.

Nevünk helyett jobb ötlet ide írni azt a telefonszámot – családtagét, otthoni vezetékest –, ahová értesítést szeretnénk kapni, ha figyelmetlenül hagytuk kicsúszni a mobilt a zsebünkből vagy egy vendéglői asztalon felejtettük.

becsuletes megtalalo segitese

Érintsük meg a „Tulajdonos megjelenítése a záróképernyőn” jelölőnégyzetet és írjuk be például ezt: Ha megtalálja a mobilt, kérem, hívja a ……….. számot! Kissé szokatlan, hogy számos mobilon az adatok beírása után nincs OK vagy Tovább gomb, csak egyszerűen vissza kell lépni a menübe, ezért érdemes ellenőrizni a megjelenítést.

A becsületes megtaláló a záróképernyőn látja majd az üzenetünket.