Vádemelés előtt a Hiszékeny-ügy

Az MSZP-s parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás, az év végéig vádat emelhet az ügyészség - írja a hétfői Magyar Nemzet.

Simon Richárd, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a lapot arról tájékoztatta, hogy vád-előkészítési szakaszban van a szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás.

A főügyészség megkezdte a már lezárt nyomozati iratok ismertetését, a vádhatóságnak harminc nap áll rendelkezésére, hogy döntést hozzon a Fővárosi Törvényszéknek benyújtandó vádemelés kérdésében - közölte a helyettes szóvivő a lappal.

A Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból úgy értesült, hogy Hiszékeny Dezső megvesztegetéséről egy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatáskörébe tartozó eljárás során is keletkeztek adatok, amelyek részben alapját adták a korrupciós ügyben folyatott nyomozásnak.

Simon Richárd arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a szolgálat milyen értesüléseket osztott meg a főügyészséggel, de azt elismerte, az eljárás annak a büntetőfeljelentésnek az alapján indult, amelyet a birtokukba került adatok alapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatalból tett - írja a Magyar Nemzet.