Öt napig feküdt magára hagyatva a csatornában az egyhetes gyermek

Az újszülött fiúcskával így akart végezni anyja, gyilkossági kísérlet címén vádat emeltek ellene.

A 30 éves nő egy Sydney közelében lévő autópálya mentén, két és fél méter mély csatornába rejtette gyermekét, sírására öt nappal később felfigyeltek kerékpárosok, nekik köszönhetően menekült meg. Állapota - a Westmead kórház közlése szerint - súlyos, de stabil. Testén nincs látható sérülés, de az éhezés és a szomjazás megviselte szervezetét.

A The Daily Telegraph című brit lap arról számolt be, hogy a csatornát kétmázsás betonfedél takarta, amelynek felemeléséhez - és az alatta fekvő kisfiú kimentéséhez - hat ember kellett. A rendőrség szerint az anya a csatorna szűk nyílásán tuszkolta át kórházi takaróba bugyolálva a csecsemőt, majd elmenekült.

Ha az ausztrál bíróság bűnösnek találja az anyát, akit - a kórházi takaró nyomán - később Saifale Nai néven azonosítottak a hatóságok, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Helen Polley, az ellenzékben lévő ausztrál Munkáspárt egyik szenátora azt mondta, az eset elkerülhető lett volna, ha az ausztrál kórházakban, rendőrségeken, tűzoltóságokon olyan kisajtók lennének, amelyeken keresztül biztonságosan és névtelenül be lehet adni nem kívánt csecsemőket. Polley arra szólított fel, hogy helyezzék hatályon kívül a kisgyermekek elhagyását bűncselekménnyé nyilvánító szabályozást, amely szerinte a probléma eltitkolásához és így nagyobb tragédiákhoz vezet.