Anna Gavalda könyveivel népszerűsítik az olvasást Bécsben

Anna Gavalda Egyedül nem megy című könyvével próbálják felkelteni az érdeklődést az olvasás iránt a hétfőn induló Egy város, egy könyv akció keretein belül Bécsben.

Az akció nyitányaként a francia írónő Bécs polgármesterével, Michael Häupllel hétfőn délben közösen osztja művét a bécsi városházán. A polgármester a programról elmondta: nemcsak az olvasás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, hanem a társadalmi párbeszéd fontos részévé kívánják tenni az irodalmat.

A könyvből csaknem százezer példány lesz hozzáférhető Bécs különböző pontjain, könyvtárakban, kávézókban, könyvesboltokban, iskolákban, a francia kultúrintézetben, postákon, a városházán, még a bécsi repülőtéren is. Anna Gavalda november 25-én kedden tart felolvasást és dedikálást Bécsben.

A 2004-ben megjelent Egyedül nem megy (Ensemble, c'est tout) Anna Gavalda második regénye. A négy különböző és magának való ember együttéléséről szóló könyv rövid idő alatt hatalmas siker lett. A műből film is készült 2007-ben Audrey Tautou főszereplésével. Az olvasást népszerűsítő akció, amelyet immár tizenharmadszor rendeznek meg Bécsben, olyan világhírű írók könyveivel népszerűsítette az irodalmat, mint Kertész Imre, Nick Hornby, John Irving, Mario Vargas Llosa.