LMP: Az emberek megüzenhetik Orbánnak, hogy elegük van

Az LMP szerint a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választás jó lehetőség arra, hogy az emberek megüzenjék Orbán Viktornak: elegük van a korrupcióból, a szegénységből.

Kanász-Nagy Máté, a párt jelöltje szombat reggel az újpesti piac előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: eggyel több fideszes parlamentbe küldése felesleges, eggyel több MSZP-s megválasztása pedig elégtelen. Akik valódi változást szeretnének, de jövőjüket nem szeretnék egy focistára bízni, azoknak az LMP az egyetlen reális lehetőségük a vasárnapi voksoláson - jelentette ki, ezzel arra utalva, hogy a Jobbik Urbán Flórián egykori labdarúgót indítja.

Közölte, egy LMP-s önmagában nagyobb változást hozhat, mint az összes többi jelölt együttvéve, mert ha eggyel több képviselője lesz a pártnak, erősebb lesz a korrupció elleni küzdelem, határozottabban léphetnek fel a szegénység növekedésével szemben és megállíthatják a politikai hatalmaskodást.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt mondta, az LMP az a politikai erő, amely képes új minőségi szintre emelni az országot. Kifogásolta Orbán Viktor miniszterelnöknek a megújuló energiára vonatkozó kijelentéseit. Értékelése szerint a kormányfőből "az atomenergia-lobbi beszél". Ráadásul bizarr az - folytatta - , hogy a magyar miniszterelnök éppen a németeket oktatja arról, hogy szerinte mi az energiapolitika fejlődésének iránya, Németország ugyanis élen jár abban, hogy szakítson "a múlt árnyaival", az atomenergiával.

Szél Bernadett közölte, ha az energia árába beszámítanák az atomerőmű minden költségét, így a használt fűtőelemek tárolásáét is, akkor az áram kétszer annyiba kerülne, mint amennyire most saccolják. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken egy németországi konferencián arról beszélt, az alternatív energia finanszírozhatatlan - legfeljebb csak a Németországhoz hasonló gazdag országok engedhetik meg maguknak -, a nukleáris energia nélkülözhetetlen, az oroszokra pedig az energetika szempontjából mindenképpen szükség van.