Fidesz: Gyurcsány bevallotta, hogy a baloldal áll a megmozdulások mögött

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megint hazudott, mert néhány napja még úgy tett, mintha távol tartaná magát az elmúlt időszak tüntetéseitől, szombaton viszont "bevallotta, hogy valójában a baloldal áll a megmozdulások mögött".

A nagyobbik kormánypárt az MTI-nek küldött közleményében a DK kongresszusán elhangzottakra reagált. Gyurcsány Ferenc a rendezvényen egyebek mellett úgy vélekedett, hogy a kormány intézkedései ellen az elmúlt hetekben tiltakozó mozgalmaknak és az ellenzéki pártoknak nem lehet más a céljuk, mint a parlamenti ciklus felére kikényszeríteni az előrehozott választásokat. A DK elnöke hozzátette: ezeknek a heteknek az lehet jelszava, hogy "Utcára magyar!", a magyar parlamentarizmus csaknem halott, így nem marad más, mint a közvetlen demokrácia, az ellenállás megmutatása.

A Fidesz közleményében kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc néhány napja még úgy tett, "mintha előkelő idegen lenne, és távol tartaná magát a tüntetésektől", szombaton viszont "kiderült, hogy megint hazudott. Bevallotta, hogy valójában a baloldal áll a megmozdulások mögött". A kormánypárt úgy látja, az ellenzéki párt elnöke azt is bevallotta, hogy a demonstrációk egyetlen célja a kormány megbuktatása, és bármilyen eszközt hajlandó bevetni ennek erővel való kikényszerítéséhez.

A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc ma is csak hergelni és uszítani tud, kizárólag a romboláshoz ért. "Felhívjuk a bukott miniszterelnök figyelmét, hogy a választók idén háromszor világossá tették: nem kérnek többet a baloldal erőszakos politikájából" - zárul a Fidesz közleménye.