Etikai vizsgálatot indít pártja az MSZP-s Bálint Imre ellen

Király József, az MSZP Bács-Kiskun-megyei elnöke péntek délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenve értesült arról, hogy tagtársuk, Bálint Imre egy közösségi oldalon "elfogadhatatlan stílusban" kommentelt egy bejegyzést

Etikai vizsgálatot indít pártja az MSZP-s Bálint Imre ellen, aki egy portálon obszcén szavakkal válaszolt egy nő hozzászólására.

A párt megyei elnöke azt írta: bár Bálint Imre magánemberként tette bejegyzését, közösségük az ilyen "durva és sértő kifejezésekkel" nem tud azonosulni, ezért etikai vizsgálatot kezdeményez.

Bálint Imre ugyancsak közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben ő is kiemelte, hogy a bejegyzést magánemberként tette. Ezzel együtt elismerte, hogy "rendkívül durván" reagált, ezért elnézést kért és kér.

Azt írta: az esetet sajnálja, de a közleményén túlmenően nem tesz más nyilatkozatot. Kiemelte továbbá, hogy nem közszereplő, és nem járul hozzá az arcképe, a neve, valamint a vele kapcsolatos film- vagy hangfelvétel közzétételéhez.

Péntek reggel az Index a Hir.ma portálon megjelent hozzászólásokat bemásolva adott hírt az esetről. Bálint Imre az MSZP egyéni jelöltjeként indult Kecskemét 2. körzetében az önkormányzati választáson októberben - írta az Index.