Startup hétvége lesz Budapesten

Budapesten mintegy százan, világszerte közel 30 ezren vesznek részt a Startup Weekend - startup hétvége - elnevezésű rendezvényen november 21-23-a között, amelyen a csapatoknak rövid idő alatt kell eljutniuk a kiinduló ötlettől a termék vagy szolgáltatás beindításáig - derül ki az Ericsson és a Colabs Startup Center csütörtöki közös sajtóközleményéből.

Budapest idén harmadik alkalommal csatlakozik a világ legnagyszabásúbb, startupokat, induló vállalkozásokat segítő versenyéhez, ahol évről évre egyre jobban szerepelnek a magyar résztvevők - írják a szervezők. Az idei startup hétvégére száz kreatív és vállalkozó kedvű fejlesztőt, designert és marketingest várnak a szervezők, hogy "egymással új csapatokat alakítva jussanak el egy-egy startup ötlettől a termék vagy szolgáltatás beindításáig mindössze 54 óra alatt" - idézi a közlemény Bakó Zsoltot, a Colabs Startup Center alapítóját, a budapesti esemény főszervezőjét.

A startup hétvégék egyik legfontosabb eleme, hogy tapasztalt szakemberek és vállalkozók mentorként segítik a résztvevőket a hétvégi munkában, hogy a rövid idő alatt a lehető legtöbbet tudják kihozni projektjeikből. Idén először 3D nyomtatók és 3D szkennerek is a csapatok rendelkezésére állnak a FabLab Budapest jóvoltából, hogy a kézzelfogható termékötletek prototípusainak legyártása se jelentsen akadályt a hétvége során - olvasható a tájékoztatásban.

A rendezvény közös platformot hoz létre a szakmai ismerkedésre és a kreatív alkotásra, számos esetben a csapatok a hétvégét követően tőkebefektetők segítségével vállalkozássá alakulva folytatják a munkát - derül ki a közleményből.

Idén az Ericsson budapesti kutatás-fejlesztési központja fogadja be a startup hétvégét. Az Ericsson nemcsak helyszínnel, hanem szakmai munkával, témával, a kutatás-fejlesztési és az üzleti területen járatos mentorokkal, a zsűriben való részvétellel, valamint saját díjjal is támogatja a megmérettetést.