Így fogták el az M3-ason menekülő ámokfutókat

Több mint 200 kilométeren át üldöztek két rablót a rendőrök. Nyíregyházán kezdődött a hajsza, és órákkal később Heves megyében ért véget. Sokáig az M3-ason menekültek a rablók, méghozzá életveszélyes körülmények között, a forgalommal szemben.

Rendőrkutyák is keresték a nyomokat a betörés helyszínén. Egy nyíregyházi irodaházat fosztották ki a fél országon át üldözött ámokfutók. Több irodát is feltörtek, és készpénzt, valamint műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Még az éjszaka megpróbálták a rendőrök megállítani, feltartóztatni a feltételezett elkövetőeket – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Az autó két utasával a 4-es főúton menekült Debrecenig. Ott hajtott fel az M35-ös főútra, majd tovább az M3-as autópályára Budapest felé, az út jelentős részében szabálytalanul, a forgalommal szembe haladva. A menekülő autó több megyén is áthaladt, az Országos Rendőr-főkapitányság az M3-as felhajtóit Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyében is lezáratta.

A több mint kétszáz kilométeren keresztül menekülő autót a rendőrök végül az ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel. A helyi büfé tulajdonosa reggel 6 órakor ért az akkor még lezárt pihenőhelyhez.

Az autó ott állt a parkoló elején, a rendőrök szétszedték, megnézték, hogy mi van benne, utána elindultak a szántóföld felé, mert kerestek valamit – emlékezett vissza Kis Dániel.

A rendőrök még napközben is nagy erőkkel vizsgálták a heves megyei pihenőhely környékét. Bizonyítékokat kerestek, amelyektől a kocsiban ülők az elfogásuk előtt szabadultak meg. Napközben az autópálya többi részét is elkezdték átkutatni, és feltűntek a 4-es főúton is. A két férfi által használt kocsi még délután is a parkolóban állt, az átvizsgálás után sem szállították el, hanem rendőrök vigyáztak rá.

Az autóban ülő két férfi közül az egyiket csütörtökön 1 óra 47 perckor a helyszínen fogták el, a másik elfutott, és a közelben próbált elrejtőzni. Őt a Készenléti Rendőrség helikopteréről kapott jelzés alapján, a kutatásba bevont, helyszínre küldött megerősítő erők 2 óra 51 perckor kapták el.