Megvannak a portyázó tolvajok

A négy gyanúsított 11 városban 15 idős embertől vett el készpénzt és arany ékszereket. Mindig azonos időben, de különböző ürügyekkel keresték fel a 70 év feletti, társasházban élő sértetteket. Az eddig felderített ügyekben majdnem 8 millió forint a kárérték, de lehet, hogy nem ez a vége.

2014. január 29-én egy 92 éves kiskunfélegyházi asszony tett bejelentést, és jó személyleírást adott két gyanúsítottról, aki eltulajdonította készpénzét - mondta el a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője szerdán. A nyomozás során sikerült azonosítani a több városra kiterjedő bűncselekmény-sorozatot elkövető gyanúsítottakat, akik mindig azonos időben, 11 és 14 óra között különböző ürügyekkel keresték fel a 70 év feletti, társasházban élő sértetteket.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyanúsítottak Kiskunfélegyházán kívül Egerben, Békéscsabán, Debrecenben, Szolnokon, Mosonmagyaróváron, Szegeden, Hajdúszoboszlón, Sárváron, Gödöllőn és Nyíregyházán hasonló módszerekkel hajtották végre a bűncselekményeket. Az eddigi adatok szerint két nő és egy férfi követte el a lopásokat, negyedik társuk sofőrködött.

A gyanúsítottak ellen elfogatóparancsot adtak ki. A fővárosban elfogták B. József 26 éves budapesti, Vácon O. Melinda 32 éves szögligeti, valamint P. Anita 35 éves érdi és H. József 35 éves gyáli lakost a lakóhelyén, utóbbi férfi szállította társait. Mahlaj Róbert az MTI-nek elmondta, hogy az eddig felderített ügyeknél mintegy 8 millió forint a kárérték, de vizsgálják, hogy a gyanúsítottak más városokban is követtek-e el hasonló bűncselekményeket. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.