MSZP: Kövér László tagadja a magyar nemzet európai elkötelezettségét

Az MSZP szerint Kövér László, az Országgyűlés elnöke tagadja a magyar nemzet európai elkötelezettségét. Ezt Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője közölte hétfőn annak kapcsán, hogy a házelnök a parlament ülésének kezdetén kivitette a szocialista képviselők padsorai mögül az uniós és a magyar zászlót.

A szocialista képviselők közleményükben felháborodásuknak adtak hangot a házelnök intézkedése miatt.

Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita álságosnak és erőltetettnek nevezte a házelnök indoklását, amely szerint a magyar nemzet parlamentjében csak a nemzeti zászlónak van helye.

Az ellenzéki politikusok szerint az Európai Unió zászlajának jelenléte nem tagadja a magyar nemzeti elkötelezettséget, hanem, éppen ellenkezőleg, azt hirdeti, hogy Magyarország az európai nemzetek közösségéhez tartozik.

"Aki a törvényhozás épületében az unió zászlaját nemkívánatosnak tartja, az hazánk európai elkötelezettségét tagadja meg" - fogalmazták meg.

A két szocialista képviselő azt írta, Kövér László nacionalista és az európai értékeket tagadó mentalitását ismerik, de ebben az esetben mégis a Magyar Országgyűlés elnökeként járt el.