Kihirdették a Városliget street-art pályázatának nyerteseit

Az Olof Palme Ház mögötti betonfalakra tervezett, a kultúra és a zöld területek kapcsolatára reagáló, SzínesLiget - Színezd ki a Ligetet! elnevezésű ötletpályázaton 28 versenyműből választották ki a falakra kerülő legjobb alkotásokat.

A Liget Budapest Projekt júliusban hirdetett pályázatot a Városliget használaton kívüli betonfalainak megújítására és kifestésére. A street-art verseny győztese Porpáczy Zoltán lett, aki daxLiget elnevezésű tervéért vehette át a 125 ezer forintos készpénznyereményt és 25 ezer forint értékű kulturális utalványt. A zsűri döntése szerint Szombati Dorina életképeket ábrázoló műve második helyezést ért el, Török Eszter élő mohahajas embercsoportja és Berettyán Gábor Budapest című terve holtversenyben a harmadik lett - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A Városliget megújulásáért felelős Liget Budapest Projekt a miLigetünk programsorozat keretében több eseményt is szervez, hogy a helyszínt szerető és használó közönséget bevonja a terület tervezett átalakításába. Ennek mentén ősszel civil egyeztetésekre is sor kerül annak érdekében, hogy a Liget jövőjét alakító szakmai csoport jobban megismerje a terület használóinak igényeit - idézi a közlemény Mozsár Istvánt, a Városliget Zrt. vezérigazgatóját.