Ingyenes wifi a jobbikos vezetésű településeken

Ingyenes internetet biztosítanak a jobbikos vezetésű települések főterein - jelentette be a párt alelnöke.

Novák Előd elmondta, hogy internetbarát települések jelszóval indítják a mozgalmat, s az érintett települések bevezető útjainál, a közútkezelővel egyeztetett szabványos táblákon is jelzik az ingyenes wifiszolgáltatást. A Jobbik 14 helyen ad polgármestert az országban.

Az alelnök szavai szerint a kezdeményezéssel példát szeretnének mutatni abban, hogy az internet "nem ellenség", hanem 21. századi lehetőség. Hozzátette: a közterületi wifi néhány százezer forintból kiépíthető, de megtérül az önkormányzatoknak és élettel tölti meg a településeket.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy egy alapszintű, ingyenes internetcsomag elősegítené a távügyintézést és a távmunkát, emellett csökkentené az autós forgalmat is. Megjegyezte: a hazai internetcsomagok díja kétszerese a nyugatiaknak, ami komoly versenyhátrányt jelent.

Noha a reklámadóból befolyó bevételekből lehetett volna ezen változtatni, a kormány nem tartotta szükségesnek az átfogó csökkentést - fűzte hozzá Novák Előd, aki azt is kijelentette: amíg Orbán Viktor miniszterelnök "hadilábon áll" az internettel és "nincs személyes tapasztalata", nem üzenhet hadat az internethasználók széles táborának.

A Jobbik alelnöke a nemzeti konzultációt propagandának és adatgyűjtésnek minősítette, nem korrekt párbeszédnek.

A politikust kérdezték az üzletek vasárnapi zárva tartásának tervéről is. Ezzel kapcsolatban azt mondta: az előző ciklusban nekik is volt olyan javaslatuk a "multicégek kordában tartása" érdekében, amely arról szólt, hogy csak a kis- és családi vállalkozásoknak legyen lehetőségük kinyitni vasárnap.