Elfogtak egy rendőrgyilkost Pennsylvaniában

Csaknem két hónapos körözés után elfogtak egy rendőrgyilkost az egyesült államokbeli Pennsylvania államban - jelentették be csütörtök este hivatalosan.

A feltételezett 31 éves tettes szeptember 12-én támadott meg két rendőrt az állam északnyugati részén lévő Bloming Grove helység rendőrlaktanyája előtt, agyonlőtte az egyiket és súlyosan megsebesítette a másikat.

A hatóságok az eset után figyelmeztették a lakosságot, hogy a tettes nagyon veszélyes, fegyver van nála. A gyanúsítottat egy elhagyott hangár közelében fogták el, és nem volt nála fegyver. Egyes jelentések szerint feladta magát, mert kimerült volt, a rendőrség viszont azt állítja, hogy megadta magát, miután felszólították erre. Noha nem volt nála fegyver, a rendőrség a hangár közelében, az erdőben elrejtve talált egy AK-47 típusú gépfegyvert és lőszereket.

Rendőrgyilkos elfogása Pennsylvaniában


Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a férfi miért támadta meg a rendőröket, de az már kiderült, hogy internetes bejegyzéseiben megvetően írt a rendfenntartókról, valamint hogy tagja volt egy háború játékokat gyakorló csoportnak, és  abban egy szerb katonát alakított.

Az ügyészség rögtön bejelentette, hogy halálbüntetést fognak kérni ellene az igazságszolgáltatás előtt.