Itt jelentkezhet A tanulás jövője versenyre

Hatodik, éves Innovációs Díját indította el az Ericsson. Ezen a versenyen egyetemi hallgatók kapnak esélyt arra, hogy a gondolataikkal, ötleteikkel alapjaiban változtassanak a társadalmunkon.

A 2015-ös verseny témája „A tanulás jövője”, azaz: hogyan tehetnénk a tanulást mindenki számára elérhetővé? Mire van szükség akkor, amikor az élethosszig tartó tanulás mindenki számára elengedhetetlen? Milyen új eszközök és módszerek állnak rendelkezésünkre, miközben a tanulás online tevékenységgé válik, és egyre inkább kikerül az iskolák falai közül?

Az Ericsson hálózatba kapcsolt társadalomról alkotott víziója szerint a technológia alapvetően átalakítja életünk, üzleti vállalkozásaink és kapcsolataink szervezésének módját. Mégis csak mostanában kezdett a korábban inkább az üzleti szféra alkalmazására fenntartott összekapcsolhatóság és a számítástechnika hatékonysága egyre inkább személyessé válni – a technológia már nemcsak mobileszközeinkbe és a felhőalapú szoftverekbe van beágyazva, de megjelenik mindennapi kifejezéseinkben, interakcióinkban, kapcsolatainkban és vágyainkban is. A technológia révén pedig a hallgatók és haladó szellemű oktatóik lesznek a mélyreható változás legfőbb katalizátorai.

Minden bizonnyal számos olyan ötlet érkezik majd a hallgatóktól, mely a tanulás jövőjét alapjaiban változtatja meg. A pénzjutalmon kívül az összes középdöntős és döntős lehetőséget kap arra, hogy szakmai gyakorlatot vagy akár végleges pozíciót nyerjen az Ericssonnál.

A versenyen 2-4 fős csapatok vehetnek részt. Nem feltétel, de ajánlott, hogy a csapatokban műszaki és üzleti tanulmányokat folytatók egyaránt legyenek. Jelentkezni és regisztrálni november 26-ig ezen az oldalon lehet.