Az internetadó ellen tüntettek több vidéki nagyvárosban

A tervezett internetadó ellen tüntettek három vidéki nagyvárosban csütörtökön.

Szombathelyen Szalai Szabolcs, a demonstráció egyik szónoka közölte: céljuk, hogy vidéken is megmutassák, az embereknek van véleményük, és nem akarnak internetadót fizetni.

Endrődy Krisztián, a szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze szerint az ellenzék nem hallatja eléggé a hangját, és a baloldal is okolható azért, hogy az internetadóig vezettek a dolgok. A színész aktuálpolitikai fejtegetéseit egy idő után többen kifütyülték.

Szendrő-Németh Tamás szombathelyi ügyvéd szerint az internet, az információszabadság már olyan mint az oxigén, nem lehet élni nélküle.

Tüntetés az internetadó bevezetése ellen


Egerben, a Dobó téren gyűltek össze a tüntetők, ahol Fekete Valér középiskolai tanár arról beszélt, hogy "valami nagyon elromlott Magyarországon".  Nem az internetadó jelenti a fő gondot, "az csak fekély az egész seben", hanem az, hogy százezrek vándorolnak ki az országból - mondta.

A tömeg a Dobó térről a Fidesz egri székháza elé vonult, ahol a megmozdulás egyik szervezője, az országgyűlési és az önkormányzati választáson az LMP színeiben induló Csarnó Ákos felolvasott egy Nyitrai Zsoltnak, Eger fideszes országgyűlési képviselőjének címzett petíciót, amelyben az új adó elleni fellépésre szólították fel a kormánypárti politikust.

Békéscsabán a Fidesz iroda előtt tüntettek az internetadó ellen. A megmozdulás főszervezője, Hrabovszki-Megay Oktávia szavait, miszerint ,,megmutatják, hogy a Viharsarokban is élnek elégedetlen emberek", üdvrivalgás fogadta.

A tüntetők között volt a Demokratikus Koalíció Békés megyei közgyűlésbe bejutott tagja és Bod Tamás, a baloldal közös - a választáson alulmaradt - gyulai polgármesterjelöltje.