Tizenhat menekültet zsúfolt egy furgonba az embercsempész

Az ismeretlen kilétű férfi ellen embercsempészet miatt indult eljárás, míg utasai ügyében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Tizenhat illegális határátlépőt zsúfolt furgonjába egy embercsempész, akire az M1-es autópályán figyeltek fel a rendőrök - közölte az MTI-vel kedden a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: egy éjszakai ellenőrzés során, Győrnél vették észre az osztrák határ felé tartó, szerb rendszámú járművet, amelyet elkezdtek kiterelni egy parkolóba, ám ekkor a vezető hirtelen lefékezett, kiugrott a kocsiból, és a szántóföldön keresztül elfutott. Az ismeretlen kilétű férfi ellen embercsempészet miatt indult eljárás, míg utasai ügyében a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Hozzátette, a raktérben szorongó nyolc afgán, öt iraki és három szíriai állampolgár - akik elmondásuk szerint tíz napja vannak úton - arról számolt be: egy kamionba bújva érkeztek Magyarországra, s itt szállították át őket a furgonba, amely Németországba indult velük.