Megújult az ipari park Dunavarsányban

Mintegy másfél milliárd forintos beruházással teljesen megújult a Dunavarsány Ipari Park; a főváros vonzáskörzetében lévő ipari központot 400 millió forintos uniós támogatással korszerűsítette a tulajdonos Resonator Vagyonkezelő Kft..

A tájékoztatás szerint a terület teljes infrastruktúrája megújult, energiahatékonyság-növelő beruházásokat hajtottak végre, valamint modernizálták a szennyvízkezelést és a csatornázási rendszert is. A beruházás nyomán az ország egyik legkorszerűbb ipari parkja lett a dunavarsányi.

A Dunavarsány Ipari Parkban magyar és külföldi vállalkozások működnek, utóbbiak közül az Ibiden a legjelentősebb. A multinacionális cég eddig mintegy 50 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épített fel, ahol 1200-an dolgoznak.

A dunavarsányi létesítményben alakítja ki új üzemét a Fém-Alk Zrt., az egyik legjelentősebb magyar autóipari beszállító cég is. A befejezés előtt álló zöldmezős beruházás értéke mintegy 4 milliárd forint.

Az ipari park tulajdonosa, a Resonator Vagyonkezelő Kft. az idén már befejezett egy jelentős fejlesztést: negyedmilliárd forintos befektetéssel korszerűsítette az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt. (AKG) orosházi üzemét. Ennek keretében három, csúcstechnológiát képviselő megmunkáló központot vásároltak és állítottak üzembe az elmúlt hetekben. A Resonator Kft. tavalyi - konszolidált - árbevétele elérte a 4,4 milliárd forintot

A magyar magántulajdonban levő Resonator Csoport a gyártásban, a szolgáltatási szektorban és az ingatlanfejlesztésben is érdekelt. A cégcsoporthoz olyan ismert vállalatok tartoznak, mint a Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft., az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt., a mogyoródi Aquarena vagy a Dunavarsány Ipari Park és a Budaörsi Ipartelep.