New Yorkban pozitív lett a tesztje egy Afrikában járt orvosnak

A hatóságok szerint pozitív lett az Ebola-vírusra elvégzett tesztje az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egy nemrég Nyugat-Afrikában járt amerikai orvosának, aki csütörtökön került kórházba New Yorkban.

Az amerikai nagyvárosban elvégzett vizsgálat eredményét még az atlantai járványügyi központnak (CDC) is meg kell erősítenie, de a tévedés esélye csekély.

A 33 éves Craig Spencer több mint egy hete tért vissza Amerikába Guineából. Szerdán láz és hasmenés lépett fel nála, csütörtökre rosszabbul lett, ekkor tájékoztatta a hatóságokat. Az Ebola-betegség kezelésére alkalmas manhattani Bellevue Kórházba szállították, elkülönítve ápolják. Vele együtt karanténban van menyasszonya is, akin egyelőre nem mutatkoznak a betegség jelei.

A New York-i hatóságok igyekeznek feltérképezni, hogy az orvos kikkel lépett kapcsolatba az elmúlt napokban, valamint azonosítani azokat, akik megfertőződhettek. Craig Spencer metrón utazott és taxiba is ült a tünetek megjelenése előtt - közölték a hatóságok.

A férfi a New York-i Presbiteriánus Kórház munkatársa, de nem kezelt beteget, mióta visszatért Afrikából - tudatta az intézmény.