Jönnek a mínuszok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ilyen időnk lesz hétvégén.

Ma az ország nagy részén borult marad az ég, legfeljebb délkeleten szakadozhat fel késő délutántól a felhőzet. Eleinte sokfelé, délután egyre kevesebb helyen várható eső (a csapadékzóna északnyugat felé mozog, miközben jelentősen gyengül). Éjszaka a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti részén többfelé, másutt legfeljebb kisebb körzetekben felszakadozhat már a felhőzet, a csapadékhajlam is tovább gyengül. Az északkeleti, északi szél fokozatosan mérséklődik: a déli órákban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek még viharos széllökések, késő estétől viszont már országszerte gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Késő estére 4, 9 fokig hűl le a levegő.

Holnap északkelet, kelet felől lassan egyre nagyobb területen felszakadozik, hosszabb-rövidebb időszakokra csökken a felhőzet, de a Dunántúl nyugati felén estig túlnyomóan borult marad az ég. Legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő néhol jelentéktelen eső, szitálás. A reggeli órákra délen átmeneti ködfoltok képződhetnek. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de ahol északkeleten felszakadozik a felhőzet, 0, -1 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között várható.

Vasárnap túlnyomóan napos, gyengén felhős idő várható, csupán délnyugaton lehet több a felhő, ott néhol még gyenge eső lehet. Az éjszaka képződött köd mindenütt feloszlik. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.