Török nap a közmédiában

Vendégségben Törökország címmel tematikus napot tart a közmédia október 29-én. A program célja, hogy a nézők és a hallgatók megismerjék a keleti ország kulturális és gazdasági értékeit, és tovább erősödjenek a török-magyar kapcsolatok. Az egész napos műsorfolyamban megismerhetik a nézők a magyarországi törökfürdőket és szó lesz a török gasztronómiáról is.

A százötven éves török hódoltság idején számtalan fürdő épült a mai Magyarország területén. A csaknem 450 éves Király Gyógyfürdő egyike azoknak az építészeti emlékeknek, amelyek eredeti pompájukban hozzák vissza a korai oszmán fürdőkultúrát. Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója a Híradónak elmondta: számos török vendég látogatja meg a fürdőt.

A fürdőkultúra és a gasztronómia is kiemelt szerepet kap a közmédia török tematikus napján jövő szerdán.

Kalocsai Andrea műsorvezető elmondta: délután 3-kor jelentkezik a Duna televízió élő adással, mégpedig a tavaly átadott Yunus Emre Török Kulturális Intézetből, ahol török szakértők avatják be a nézőket a kávézási és teázási szokások rejtelmeibe.

A televíziós csatornák mellett a Kossuth és a Bartók Rádió kínálatában is kiemelt helyet kapnak a török témák október 29-én.