Megszűnt az olajszennyezés miatti félpályás útlezárás a 47-es főúton

Megszűnt a félpályás útlezárás a 47-es főúton Debrecen és Berettyóújfalu között csütörtök délután - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyelete az MTI-vel.

Korábbi közleményük szerint a főút 32-es kilométerszelvényénél eddig tisztázatlan körülmények között az úttestre olaj került, amelyen csütörtök délelőtt megcsúszott egy Debrecen felől Berettyóújfalu irányába tartó személygépkocsi és a menetiránya szerinti jobb oldali árokban állt meg. A balesetben senki sem sérült meg.

Ezzel egy időben a szemközti forgalmi sávban is baleset történt: egy Debrecen felé haladó autó szintén megcsúszott az úton és a jobb oldali árokban állt meg. Ebben a balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére elrendelt félpályás útlezárást a rendőrség feloldotta, a forgalom zavartalanul halad. Ugyanakkor kérik a Derecske és Hajdúszovát, valamint a Berettyóújfalu és Derecske között közlekedőket, hogy továbbra is fokozott figyelemmel és óvatossággal vezessenek, mert a csúszós anyag ezeken az utakon is az úttestre kerülhetett.