Meghalt a kórházban a férfi, aki szándékosan a tömegbe hajtott

Meghalt csütörtökön a kórházban az a palesztin férfi, aki előző nap autójával szándékosan a tömegbe hajtott Jeruzsálemben és elgázolt kilenc embert. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.

A 21 éves gázoló, akit az izraeli rendőrség lelőtt, hét embert sebesített meg. A három hónapos kislány a kórházban halt meg, még szerdán eltemették. A merénylő családja szerint a férfi másfél éves büntetése letöltése után nemrég szabadult a börtönből.

Információk szerint az elkövető a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet egy már megölt bombakészítőjének unokaöccse volt.

A Hamász tévécsatornája arról számolt be, hogy a merénylő Abed el-Rahman Saludi kelet-jeruzsálemi lakos, aki a Hamásszal ápolt kapcsolatai miatt ült izraeli börtönben.

Az izraeli kormány palesztin terroristaként emlegette a támadót, akinek tettét az Egyesült Államok is elítélte szerda este.

A Hamász külföldön élő szóvivője, Husszein Badrein viszont üdvözölte a merényletet, és a "megszállás bűneire", és az "Al Aksza mecset elleni zsidó invázióra" adott természetes válasznak nevezte azt. A férfi egy zsúfolt vasútállomásnál hajtott a tömegbe.