Folytatódik az MVM Koncertek sorozata

Bogányi Gergely zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata szerdán a Művészetek Palotájában.

A Kossuth-díjas zongoraművész előadásában Bartók Béla Szonáta című művének I. tétele, valamint Liszt Ferenc 12 transzcendens etűdje csendül fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Az idén 40 éves muzsikus Magyarország és a világ rangos hangversenytermeinek kedvelt előadója. Repertoárján a zongorairodalom jelentős része szerepel, beleértve több mint harminc zongoraversenyt és Chopin összes szólózongorára írt kompozícióját. 2000-ben Liszt-, 2004-ben Kossuth-díjat kapott, 2008-ban Junior Prima, 2011-ben Prima díjjal tüntették ki.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek hagyományosan egy-egy hangszer bemutatására épülnek, Bogányi Gergely A zongora című sorozat idei hetedik fellépője.

Az MVM Koncertek 2014-es sorozatában már olyan világhírű zongoraművészek léptek fel, mint Ucsida Micuko, Grigorij Szokolov és Nyikolaj Luganszkij. Jövőre is sztárvendégek várhatók, fellép többek között Piotr Anderszewski, Fazil Say, Evgeni Koroliov és Christian Zacharias is - olvasható a nemzeti energetikai társaságcsoport közleményében.