Egy rajongója csapott le az egykori Beatles-tag házára

George Harrison liverpooli, gyerekkori otthona árverésre került. Egy elszánt rajongó ajánlotta az amúgy teljesen átlagos házért a legtöbb pénzt.

George Harrisonnak, a Beatles egykori tagjának a gyerekkori otthona 156 ezer fontért (60 millió forintért) kelt el Liverpoolban egy árverésen - közölte hétfő este egy liverpooli hírportál.

Az ingatlan értékét növelte, hogy kezdetben a későbbi Beatles három tagja, Harrison, Paul McCartney és John Lennon olykor a Harrison-házban is próbált.

Az Upton Green 25. szám alatti, három hálószobás házban hatéves korától élt a szüleivel Harrison.
Az ingatlan árverését a Cavern Clubban tartották hétfő este. A licitcsatát a londoni Jackie Holmes nyerte, aki "valóra vált álomnak" nevezte a ház megvásárlását.

1998. május 6-án szülővárosában, Liverpoolban készített kép George Harrisonról, az 1970-ben feloszlott Beatles brit zenekar szólógitárosáról. Harrison áttételes rákbetegségben szenvedett, 2001. november 29-én, 58 éves korában Los Angelesben elhunyt. (Fotó: MTI/EPA/PA)

1998. május 6-án szülővárosában, Liverpoolban készített kép George Harrisonról, az 1970-ben feloszlott Beatles brit zenekar szólógitárosáról. Harrison áttételes rákbetegségben szenvedett, 2001. november 29-én, 58 éves korában Los Angelesben elhunyt. (Fotó:MTI/EPA/PA)



Holmes a környéken lévő házak értékének kétszeresét fizette ki az egykori Beatles-tag otthonáért, de azt mondta, "nagyon boldog", hogy sikerült megvennie.

A licitharcba egy amerikai telefonos érdeklődő és egy liechtensteini vásárló is bekapcsolódott.

A 47 esztendős Holmes elárulta, hogy harminc éve rajongója az együttesnek, és nagy gyűjtője a Beatles-relikviáknak. A vásárló kijelentette, hogy a szobák egyikét az eredeti, hatvanas évekbeli állapotába szándékozik visszaállítani.