A "megfelelő időben" lemond Kecel polgármestere

A napokban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Haszilló Ferenc az emberi méltóságot sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő mondatokat mond. A Fidesz kezdeményezzük a pártból történő kizárását és egyúttal felkérte, a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le.

Polgármester ilyet nem tehet és úgy érzem, a megfelelő időben le kell hogy mondjak polgármesteri tisztségemről - mondta Kecel Fidesz-KNDP-es polgármestere kedden a Hír TV-nek. Haszilló Ferencet az október 12-ei önkormányzati választáson harmadszorra, mindössze 14 szavazat különbséggel választották meg Kecel polgármesterének. Ezt követően azonban nyilvánosságra hoztak egy hangfelvételt, amelyen a polgármester az emberi méltóságot sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő mondatokat mond.

Az esetről a Hírösvény internetes oldal számolt be vasárnap, később a hangfelvételt a Magyar Narancs internetes oldala tette közzé. Mint írták, egy 2012-es televíziós interjú végeztével bekapcsolva maradt egy mikrofon, ez rögzítette a polgármester által elmondottakat. Ezt követően a Fidesz helyi vezetői a polgármester kizárását kezdeményezték a pártból.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Kerényi János regionális igazgató kedden korábban közölte: "A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le."

Haszilló Ferenc a Hír TV-nek később elmondta: "Akit megbántottam vagy megsértettem ezzel a hangfelvételen keresztül leadott anyaggal, attól elnézést kérek, senkit nem akartam megbántani, de viszont nagyon úgy érzem, hogy ez a felvétel egy manipulált felvétel, ez a felvétel vágott felvétel, és nem abban a szövegkörnyezetben adja ki magát, mint ami ott elhangzott."