Nem változott az eredmény a XV. kerületben

A Fővárosi Választási Bizottság hétfői ülésén újraszámlálta hét XV. kerületi szavazókör voksait a múlt vasárnapi számlálásokkal kapcsolatban érkezett fellebbezések miatt. A képviselői mandátumok kiosztása nem változott, de volt olyan egyéni választókerület, ahol egyetlen szavazatra csökkent a különbség.

A hét szavazóköri újraszámlálás két szoros eredményű egyéni választókerületet érintett, a 6-ost és a 9-est; ezekben kettő, illetve hat szavazat volt a különbség a Fidesz-KDNP és a DK-Együtt-MLP-MSZP-PM-RÁTE jelöltjei között, utóbbiak javára.

Az újraszámlálás során a www.valasztas.hu oldalon vasárnap közzétett eredmények nem fordultak meg, így a DK-Együtt-MLP-MSZP-PM-RÁTE jelöltjei maradhatnak képviselők. Az összesítés szerint a 6-os egyéni választókerületben néggyel nőtt a DK-Együtt-MLP-MSZP-PM-RÁTE jelöltjének előnye, míg a 9-esben eggyel csökkent, és így egyetlen szavazat különbség maradt a kormánypárti és a baloldali jelölt között.

A XV. kerületi szavazóköri eredményeket a Fidesz támadta meg. A többórás újraszámlálás után az FVB megállapította az új egyéni választókerületi eredményeket, amelyekkel szemben további jogorvoslattal lehet élni a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A számlálást Temesi István, az FVB elnöke végezte a testület többi tagja, valamint Sárádi Kálmánné főjegyző, a Fővárosi Választási Iroda vezetőjének jelenlétében.