Másodfokon is nyolc évet kapott a fajtalankodó dunakeszi tanár

Többrendbeli szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt másodfokon, jogerősen, nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden a tanítványait szexuális játékokra kényszerítő dunakeszi tanárt.

Koszta János, a bíróság szóvivője szerint a másodfokon eljáró törvényszék nagyrészt helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság korábbi ítéletét (a büntetés mértéke sem változott), ám hat- helyett háromrendbeli szemérem elleni erőszakot látott bizonyítottnak, ebből kettőt közvetett tettesként követett el az 51 éves tanár.

A törvényszék - megerősítve az első fokú ítéletet - kiskorúak 26 rendbeli veszélyeztetésében is bűnösnek mondta ki a vádlottat.

A férfi 2006 és 2010 között volt tanár, illetve osztályfőnök egy dunakeszi iskolában, a terhére rótt bűncselekményeket az utolsó két évben követte el. Az általa szervezett kirándulásokon esténként, illetve dramatikus óra keretében napközben egyre többször szexuális tartalmú játékokat játszatott a rá bízott kiskorúakkal. Rábírta őket például arra, hogy vegyék le magukról, illetve egymásról a ruhadarabokat, és arra is, hogy egymás arcát, száját puszilgassák. Egymás félmeztelen vagy meztelen testét is többször meg kellett érinteniük. A játékoknál jelen lévő kiskorúaknak megtiltotta, hogy bárkinek elmeséljék a történteket.