Fegyvert fogott a rendőrökre

Vádat emelt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2012 decemberében úgy próbált megszökni egy rendőrautóból, hogy megszerezte az őt előállító járőr fegyverét, és a rendőrökre fogta.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla a vádiratot ismertetve elmondta: azért kellett előállítani a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben fogva tartott férfit a Nagykátai Rendőrkapitányságra, hogy más ügyben gyanúsítottként kihallgassák.

A két nagykátai járőr átvizsgálta a férfi ruházatát, majd kezeit előrebilincselve a rendőrautó jobb hátsó ülésére ültették, bekapcsolták a biztonsági övét, az egyik járőr pedig beült mellé. A férfi, aki már korábban eltervezte a szökést, Mende és Sülysáp között arra panaszkodott, hogy szorítja a bilincs. Amikor a rendőr meglazította a bilincset, a férfi kirántotta belőle a bal kezét, és dulakodni kezdett a rendőrrel, kinyitotta a rendőr oldalán lévő pisztolytokot, és kivette a szolgálati fegyvert. Miközben hadonászott vele, azt kiabálta: nem érdekli semmi, elmegy, mert látni akarja a feleségét és a gyerekét.

Az autót vezető rendőrnő megállt, könnygázzal lefújta a férfit, de ez sem hatott. A dühöngő utas a fegyvert hol az egyik, hol a másik rendőrre fogta, és mivel nem sikerült kiugrania a kocsiból, a rendőrökre célozva meghúzta a ravaszt. A fegyver biztosított állapotban volt, ezért nem sült el.

A rendőrautó vezetője ezután három lövést adott le a vádlottra. A férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni, fegyveresen elkövetett erőszak és fogolyszökés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen - közölte Gyugyi Csilla.