Gyógyult gyerekek bizonyítják: érdemes vért adni

Őssejtátültetésen és komoly betegségeken átesett gyerekek tölthettek el egy napot a domonyvölgyi lovasparkban a Ments Életet Alapítvány meghívására. A civil szervezet célja, hogy minél többen adjanak vért. A műtétek többségéhez ugyanis szükség van az önkéntes donorokra, akik felajánlásukkal életet menthetnek.

A csikósok lovasbemutatóját csodálhatták, lovaskocsira ülhettek és az akadálypályán is próbára tehették ügyességüket a korábban őssejt-transzplantáción átesett gyerekek. Mindannyian a Ments Életet Alapítvány és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat meghívására érkeztek a domonyvölgyi lovasparkba.

A Váltsd valóra Te is egy beteg gyerek álmát program keretében 13 kisbeteg kívánságát is teljesítették. Egyiküknek, Árminnak egy játszótér volt az álma, ami az alapítvány segítségével hamarosan fel is épülhet az udvarukon. Péter, aki sportkommentátor szeretne lenni, évek óta a Forma-1 közvetítések rajongója, példaképének Szujó Zoltánt tekinti. És hamarosan találkozhat is vele, az MTVA sport-főszerkesztője a Híradónak ugyanis elmondta: meghívják őt egy közvetítésre, és remélik, hogy ezzel életre szóló élménnyel ajándékozzák meg.


 


A Ments Életet Alapítvány munkáját az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc is támogatja. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatójának szavai szerint olyan élményeket nyújthatnak a beteg gyermekeknek és szüleiknek, amelyek komoly feltöltődést jelenthetnek számukra, és ami „egy magyar cég számára nagyon fontos és szükséges dolog.”

Az alapítvány elnöke azt mondja: minden egyes gyógyult gyerek bizonyíték arra, hogy érdemes vért adni. Mikola József Miklós elmondta: „ennek az ötszáz kisembernek a gyógyulásához körülbelül 25 ezer donorra volt szükség."

Az alapítvány továbbra is szervez véradásokat, mert a páciensek műtéteihez nagyon fontos a folyamatos vérellátás.