Szigetvári: Elnyomó hatalommal szemben nem könnyű kampányolni

Tarlós István fideszes főpolgármester soha nem kapott ennyire kevés szavazatot, és ahhoz képest, hogy teljes szívvel csak a DK, az Együtt-PM, illetve a budapesti MSZP-szervezet támogatta Bokros Lajos ellenzéki jelöltet, a politikus nagyon tisztességes eredményt ért el – mondta a 180 perc hétfői adásában Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke. A politikus szerint jó döntést hoztak tehát, amikor beálltak Bokros Lajos mögé.

Az október 12-i önkormányzati választáson Bokros Lajos 36 százalékot kapott, míg a győztes Tarlós Istvánra a szavazók 49 százaléka voksolt.
Önkormányzati választás értékelése/Szigetvári Viktor-Együtt-PM - 180 perc

Arra a felvetésre, hogy az MSZP részéről közölték, a jövőben nem fognak rossz alkukat kötni, Szigetvári Viktor azt mondta, elégedettek azzal, amit számos városban elértek, és azt is látják, az Együtt-PM-nek mint másfél éves erőnek a vidéki építkezésben még rengeteg feladata van. Sajnálatos módon a pártnak nem sikerült bejutnia a megyei közgyűlésekbe, mint mondta, ő ezzel a legelégedetlenebb, és ebben látja a személyes felelősségét – tette hozzá.

Arról is beszélt, Budapesten nagy szívfájdalmukra Gegesy Ferenc a IX. kerületben pár száz szavazattal alulmaradt, viszont Karácsony Gergely, az Együtt-PM társelnöke komoly győzelmet aratott a XIV. kerületben.

Az ellenzéki politikus kiemelte: "ma Magyarországon egy olyan elnyomó államhatalom van, amellyel szemben kampányolni nem könnyű (…) rettenetesen nehéz személyes döntés helyben, mert megzsarolják, ellehetetlenítik az embereket".

Arra a kérdésre, hogy miként rendezik az Együtt-PM szövetségen belüli konfliktust, amely például Bokros Lajos támogatása miatt alakult ki, Szigetvári Viktor azt mondta, ezt belül már rendezték.