Liberálisok: Nyugtalanító Kocsis Máté főpolgármesteri ambíciója

Bodnár Zoltánt aggasztja, hogy Tarlós István utódja egy olyan személy lehet, aki 1999-ben belépett a MIÉP-be. Az ellenzéki politikus a kormánypárt fővárosi "szegényellenes hadjáratának" vezéregyéniségeként jellemezte Kocsis Mátét, aki szerinte korábban részt vett a hajléktalanság betiltásában.

A Magyar Liberális Párt nyugtalanítónak tartja, hogy Tarlós István főpolgármester Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes vezetője személyében egy volt MIÉP-tagot nevezett meg lehetséges utódjának. Erről Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje beszélt pénteken, a budapesti Deák téren tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus a kormánypárt fővárosi "szegényellenes hadjáratának" vezéregyéniségeként jellemezte Kocsis Mátét, aki szerinte korábban részt vett a hajléktalanság betiltásában és "diszkréten cigányozott" Bayer Zsolt egyik írására reagálva.

Bodnár Zoltán szerint jól mutatja a jobboldal jelenlegi állapotát, hogy Tarlós István utódja egy olyan személy lehet, aki 1999-ben belépett a MIÉP-be. A liberális jelölt tájékoztatója végén az V. kerület közös baloldali listáját vezető Steiner Pál lépett oda Bodnár Zoltánhoz; elmondása alapján véletlenül járt arra. A szocialista politikus az újságírókkal közölte, Bodnár Zoltánt alkalmasnak tartja a főpolgármesterségre, és úgy gondolja, nem vesztegeti el szavazatát, aki a vasárnapi önkormányzati választáson rá szavaz. A liberális jelölt erre reagálva kijelentette, a baloldali szavazók érzelmeihez sokkal közelebb áll saját programja, mint a Bokros Lajos által képviselt konzervatív irányvonal.