Schiffer: A választás tétje, hogy milyen ellenzéke lesz Orbán Viktornak

Schiffer András, az LMP társelnöke szerint az önkormányzati választás tétje egy település sorsa mellett többek között az is, hogy a következő négy évben milyen ellenzéke lesz Orbán Viktornak, illetve lesz-e kihívója, ellenféke 2018-ban.

Az ellenzéki politikus csütörtökön Kaposváron, a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón azt mondta: azok, akik most már második alkalommal kétharmados többséghez juttatták a kormánypártokat, 2018-ban sem lesznek alkalmasak arra, hogy leváltsák a Fideszt.

"Az álbaloldal cserbenhagyta a választóit" - fogalmazott Schiffer András, és úgy értékelte: a baloldali szavazók számára egyetlen választási lehetőség van, az LMP, amelynek a programja megfelel minden baloldali választónak is. Közölte: ahhoz, hogy az LMP a következő négy évben megerősödjön, elengedhetetlen az, hogy a választópolgárok minél több LMP-s képviselőt küldjenek a képviselő-testületekbe. Fontos, hogy legyen elég politikus, aki helyben be tudja azt bizonyítani, hogy tudja irányítani egy település vagy adott esetben egy ország sorsát. Az LMP társelnöke azt kérte a választóktól, adjanak esélyt arra, hogy az LMP-s indulók ezt be tudják bizonyítani.

Felder Frigyes, a párt kaposvári polgármesterjelöltje - aki az elmúlt négy évben a város közgyűlésének tagja volt - hangsúlyozta: szeretné, ha a következő közgyűlésben nem ellenségként, hanem ellenfelekként tekintetnének egymásra a pártok képviselői, és normális hangnemben beszélnének egymással a várost érintő ügyekről.

Pártja céljaként jelölte meg, hogy 2018-ban, a következő országgyűlési választáson, illetve 2019-ben, az önkormányzati választáson az LMP az országban és Kaposváron is választható alternatíva legyen.