Lázár: hatalmas egy polgármester felelőssége

Hatalmas egy polgármester felelőssége, különösen, ha hosszú ideje irányít egy települést, mert személyes értékrendje, elkötelezettsége, érdeklődése érezteti hatását a város működésében - jelentette ki Lázár János kedden Makón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a makói Polgári szalon rendezvényén mintegy kétszáz fős hallgatóság előtt kifejtette, fontos, hogy az az ember, aki a választók bizalmából vezet egy közösséget, hova teszi a mércét.

A több személyes, magánéleti témát is érintő beszélgetésen a politikus hangsúlyozta, a minőségről soha nem szabad lemondani. Hogy mi lesz egy városban vagy mi nem, az elsősorban nem pénzen, hanem az elhatározáson múlik - tette hozzá. Makó utcáin sétálva látszik a város nagysága, mások a keretek, mint ahogy ma élnek benne - mondta Lázár János.

Szerinte a Maros-parti városnak olyan polgármesterre lenne szüksége, aki kulturális értelemben felébreszti a települést "Csipkerózsika-álmából". A várost adottságai sokkal többre teszik érdemessé, a vasárnapi helyhatósági választás tétje ezért Makón nem csupán az, hogy ki nyeri meg a voksolást, hanem hogy mi lesz a közösség a sorsa - mondta Lázár János.

A miniszter példaként az est egyik vendégének, a Józsefvárost nyolc éve polgármesterként irányító Kocsis Máténak a munkáját említette. A Fidesz kommunikációs igazgatói posztját is betöltő politikus azt mondta, néhány év alatt az egykori Nyóckerből sikerült Józsefvárost építeni, és egymáshoz ragaszkodó emberek közösségeit megteremteni.

A Fidesz-KDNP makói polgármesterjelöltje, Farkas Éva arról beszélt: azért vállalt politikai szerepet, hogy munkájával a városban élő, nehéz sorsú családok életét jobbá tehesse. Programját a makóiak kérései, igényei alapján alakította ki, legfontosabb feladatának pedig munkahelyteremtés mellett azt tartja, hogy erős közösségi szellemet teremtsen a városban.