Fodor: saját utunkat járjuk

A baloldal megújulásában őszintén bízó Liberálisok azok voksára számítanak, akiknek egyrészt elegük van Orbán Viktor rendszeréből, másrészt a baloldal „önfelszámoló politikájából”.

Legfelsőbb szintű egyeztetéseket szeretne a baloldali pártok között Gyurcsány Ferenc az önkormányzati választás után, tekintve azonban az elmúlt hét történéseit, elég nehéz elképzelni egy asztalnál a két szék között padlóra esett szocialistákat, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért prominenseit illetve a DK-t - hangzott el a keddi Ma reggel összeállításában. A demokraták háza táján, úgy tűnik, még mindenki a másikra mutogat a még el sem veszített önkormányzati választásokért, az Együtt például éppen azt a PM-es kést keresi, amelyet Szigetvári Viktor hátába vágtak. Mindenesetre a DK elnöke nem győzte hangsúlyozni, ez természetesen nem offenzíva részéről, hanem a demokraták jövőbeli szükségszerű politikai, szervezeti, kulturális egyesítésének javaslata.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke a Ma reggelben azt mondta, a baloldal megújulása valóban fontos és szükségszerű folyamat, de ők önállóan járják az útjukat, és most éppen azok szavazatára számítanak, akiknek egyrészt elegük van Orbán Viktor rendszeréből, másrészt a baloldal „önfelszámoló politikájából”. A Liberálisok dolga most számukra egy szilárd és egyértelmű értékrendet felmutatni, amelyet a volt MNB-alelnök, egyetemi tanár Bodnár Zoltán főpolgármester-jelölt teljesítményével, nyilvános szerepléseivel tökéletesen meg is testesít – hangsúlyozta a pártelnök az M1 kedd reggeli műsorában. Fodor azt mondta, jobb- és baloldali értékrendű szavazóktól is számít voksokra, de nemcsak a fővárosban, hanem a vidéki városokban is. A politikus a műsorban nem akart beszélni a Gyurcsány Ferenccel folytatott magánbeszélgetésről, amelynek tartalma később kiszivárgott, de kijelentette, amit erről Bodnár később mondott, hiteles és igaz.