A VII. kerületi Fidesz-szervezet feljelentette a baloldal polgármesterjelöltjét

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentette a VII. kerületi Fidesz-szervezet Farkas Ferencet, a baloldal erzsébetvárosi polgármesterjelöltjét - közölte a kormánypárt kerületi alapszervezetének elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Benedek Zsolt - aki Fidesz-KDNP-s önkormányzatiképviselő-jelölt is - azt mondta: erzsébetvárosi "fiktív lakcímek", "fiktív bejelentkezés" miatt tettek büntetőfeljelentést a rendőrségen Farkas Ferenc ellen, aki szerintük "abban a színben tüntette fel magát, hogy erzsébetvárosi lakos, holott életvitelszerűen nem itt tartózkodik".

A fideszes politikus beszélt az egyik VII. kerületi önkormányzatiképviselő-jelöltről, a ma már függetlenként kampányoló Garabits Károlyról is, akiről a Magyar Nemzet két hete cikkezett, közzétéve egy hangfelvételt, amelyen az újság állítása szerint Garabits hallható, és arról beszél, hogy "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik". Garabits Károly - akit eredetileg a baloldali pártok jelöltek - manipuláltnak nevezte a hanganyagot, feljelentést tett, hozzátéve, hogy független jelöltként folytatja kampányát.

Benedek Zsolt közlése szerint Farkas Ferenc esetében az egyik "fiktív lakcím" egy Rákóczi úti lakásnál merül fel, ahol a cégnyilvántartás szerint Garabits Károly cégének székhelye van, és "a papírok tanúsága szerint ebben a lakásban élt Farkas Ferenc ez év júliusában". Hozzátette, hogy egy másik kérdéses lakcím is felmerül a Murányi utcában.

A fideszes politikus megjegyezte, hogy Farkas Ferenc egy közelmúltbeli interjúban egyébként többször is "megtagadta" kapcsolatát az említett Garabits Károllyal. "Csak sejtjük annak az okát, hogy Farkas Ferenc miért költözik fiktív lakcímről fiktív lakcímre, miközben kényelmes, külvárosi villájába jár haza minden nap" - fogalmazott Benedek Zsolt, aki arra szólította fel a baloldali polgármesterjelöltet, hogy vallja be valódi lakcímét és "rejtőzködésének" valódi okát.