Végelszámolás alatt a Pannon-Flax

Az eljárás október 1-jével hatályos, a győri textilipari társaság részvényeit hamarosan törlik a BÉT-ről. A cég végelszámolásáról a társaság augusztus 7-i rendkívüli közgyűlése döntött.

Végelszámolás alatt áll október 1-jétől a Pannon-Flax Nyrt., a győri textilipari társaság részvényeit hamarosan törlik a Budapesti Értéktőzsdéről - közölte a cég kedden este a tőzsde honlapján. A közlemény szerint a végelszámolás törvényszéki bejegyző végzését követő három napon belül a társaság köteles a bevezetett értékpapír-sorozat törlését kérni a tőzsdétől. A törlés időpontjáról, és a részvények utolsó kereskedési napjáról a tőzsde vezérigazgatója határoz.

A Pannon-Flax végelszámolásáról a társaság augusztus 7-i rendkívüli közgyűlése döntött. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot, illetve a végelszámolás napjától a végelszámolót, hogy értékesítse a társaság vagyonelemeit - ingatlanokat és befektetett pénzügyi eszközöket - akár azok könyv szerinti értékének 30 százalékán is.

A Pannon-Flax részvényei 1991 júniusa óta szerepeltek a tőzsdén. A társaság sorsát megpecsételte, hogy az alaptevékenységéhez kötődő leányvállalatának, a textiliparban több mint száz éve tevékenykedő Pannonflax Textil Kft.-nek a felszámolása 2013 decemberében megindult.