Ujhelyi: kiábrándító, hogy Navracsics csak most képviseli az európai értékeket

"Navracsics Tibor uniós biztosi meghallgatásán azt mondta, amit egy leendő európai biztostól elvárnak. Progresszív, az európai értékeket megőrző, sőt azokat továbbfejlesztő programot adott. Mélyen kiábrándító azonban, hogy Navracsics Tibor csak most képviseli ezeket az értékeket" - fogalmazott a szocialista EP-képviselő.

Kiábrándítónak nevezte Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szerdai közleményében, hogy Navracsics Tibor csak EU-biztosi meghallgatásán "képviselte" az európai értékeket.

Közölte: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesként tagja és "bűntársa" volt annak a rezsimnek, amely felszámolta a kulturális sokszínűséget, megtiporta a sajtószabadságot, korlátozta az egyetemek függetlenségét, elsorvasztotta az oktatást, megtagadta és kiátkozta az európai értékeket, megfélemlítette és ellehetetlenítette a civileket.

Ujhelyi István azt is írta, hogy Navracsics Tibor bűntársa volt annak a rezsimnek, amely túszul ejtette és legyengítette a független, demokratikus intézményeket, és kifogásolta, hogy most is vannak olyan uniós források, amelyekből egyedül Magyarország nem hívott le egyetlen eurocentet sem.

"Az, amit Navracsics Tibor a putyinokratikus rezsim kiépítésében tett, megbocsáthatatlan bűn. Még akkor is, ha már láthatóan Orbán Viktor rendszere ellen akar szabadságharcot folytatni" - fűzte hozzá Ujhelyi István.