LMP: A külvárosi részeket is fejleszteni kell Budapesten

Az LMP elkötelezett amellett, hogy ne csak a belváros épüljön, hanem Budapest egész területe fejlődhessen - erről a párt főpolgármester-jelöltje beszélt egy szerdai, a XV. kerületben tartott sajtótájékoztatóján

Csárdi Antal azt mondta, szeretnék elérni, hogy a külvárosiaknak ugyanolyan életminőség jusson, mint a belső kerületekben élőknek.

Heltai László, területfejlesztésért és költségvetésért felelős főpolgármesterhelyettes-jelölt azt emelte ki, hogy az Angyalföldtől Kőbányán és Csepelen keresztül Albertfalváig húzódó "rozsdaövezetet" állítanák a területfejlesztések központjába. Elmondta, hogy ezt elsősorban nem közpénzből, hanem a magántőke bevonásával képzelnék el.

Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi polgármesterjelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy Rákospalota legnagyobb értéke az a körülbelül hét hektáros terület, amelyen korábban szovjet katonai kórház működött, és amely előtt a sajtótájékoztatót is tartották. Elmondta, hogy területet mindenképpen hasznosítani szeretnék, ehhez viszont legalább három megvalósítási tanulmányra lenne szükség, amelyek alapján helyi népszavazással a lakosság dönthetné el, hogy mit építsenek.

Arra a kérdésre, hogy a helyszínen egy járóbeteg rendelő is működik, azt felelte, hogy az egészségügyi kormányzat "folyamatosan viszi ki" a szakellátást a területről és tudomásuk szerint annak fenntartása nem is szerepel a hosszú távú tervekben.