Két román embercsempészt és tizenhét ázsiai utast fogtak el Zalában

A 14 afgán és 3 bangladesi utast embertelen körülmények között, ülőhely nélkül, összezsúfolva szállították.

Két román embercsempészt és az ülések nélküli kisteherautójukba bezsúfolt 17 ázsiai migránst fogtak el a zalai rendőrök az M70-es autóúton - közölte szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök kedden állítottak meg ellenőrzésre az M70-es autóúton egy Szlovénia felé haladó, román rendszámú Fiat Ducatót. A járművet egy 43 éves román férfi vezette, mellette egy szintén román állampolgárságú, 36 éves férfi ült, és - mint kiderült - a kocsi rakterében 17 külföldit bújtattak el.

A migránsok közül tizenegynek magyar tartózkodási engedélye volt, hatnak pedig csak fényképpel és vonalkóddal ellátott beléptető kártyája "igazolványként".

A két román férfi azt állította, őket csak a furgon szállításával bízták meg, arról nem tudtak semmit, hogy emberek is vannak benne. Az utasok elmondták, hogy Magyarországról Olaszországba akartak eljutni, és ezért több száz eurót fizettek egy pakisztáninak.

A két román férfit a nyomozók őrizetbe vették, embercsempészés megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.