Elkészült a székesfehérvári Szent György kórház új műtőblokkja

Befejeződött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 2020-ig tartó fejlesztésének első üteme: 3,4 milliárd forintból felépült az új műtőblokk.

A székesfehérvári önkormányzat keddi közleménye szerint a hatezer négyzetméter alapterületű műtőblokkot - az orvosi gépek és műszerek beszerzése után - év végén vehetik birtokba az érintett osztályok. Itt kap helyet tíz műtő, a központi sterilizáló, egy harmincágyas szeptikus osztály, valamint a központi intenzív osztály 15 ággyal.

A épület alapkövét tavaly októberben tették le.

A közlemény idézi Csernavölgyi István főigazgatót: a műtőblokk elrendezése a kor legmagasabb orvosszakmai elvárásainak felel meg. Az új épületet folyosó kapcsolja a főépülethez és a D épülethez, így a gyógyító munka zárt térben zajlik, mostantól a betegeket az egyes osztályok között nem szabad téren kell mozgatni.

A 2020 végéig tartó, struktúraváltoztatást támogató infrastruktúra-fejlesztésre a kórház nyolcmilliárd forintnyi támogatást nyert el. 2018-ra készül el az új belgyógyászati tömb, majd a teljes beruházás eredményeként 2020-ra létrejön az új tömbkórház.